friss műút

Legfrissebb

Napindító

Jobb reggelt!

Ferencz: Hallelujah (Leonard Cohen cover)

Tovább »
Képek stb.

Nem bírom sokáig ugyanazon a helyen, megunom, vagy valamitől elbizonytalanodom, olyankor meglógok, biztos, ami biztos, továbbállok, veszem a nyúlcipőt, minden új jobb lehet ennél. Persze nem könnyű elmenni, van, akinek fájdalmas. Még akkor is, ha váratlanul vagy titokban, esetleg kalandvágyból menekülsz is el. Szeretsz?

Tovább »
És mi jön utána? Semmi.

„Hohó, ez a mondat nem hangzik újnak. Sőt mintha már az egész bekezdést olvastam volna.”

Tovább »
Bábus

Részlet Greg Pritikin Dummy című filmjéből (2002)
Ének: Milla Jovovich

Tovább »
Majd még!

„— Hol, honnan, hova benépesül,
mikor, mióta, meddig eltelik.”
„— Hahaha! Ez az Érkezés-Indulás tábla.”

Tovább »
És erre aztán a kérdező is felkacagott

Számos olyan pont van az emlékeim között, amelyről magam sem tudom eldönteni, hogy valóban megtörtént-e, vagy csak álmodtam: álmomban embereket faggattam, hogy mondják meg, ez most ébrenlét-e, avagy álom: ezek hol így, hol úgy feleltek, csakúgy, mint amikor ébren.

Tovább »
Mára erről ennyit

Részlet az X-men: Az elsők című filmből

Tovább »
Kedves átlagolvasóm

Megvagyok tehát a credómmal. Most hátradőlhetek, felsóhajthatok — sajnálatomra, boldogan. Rágyújtok egy Muradra, és — az ég szerelmére, csak sikerülni fog! — más dolgokra térek át.

Tovább »
Nem várom, hogy megértsd

Ezek a végső dolgok, írta a lány. Egyenként eltűnik mind, és sosem tér vissza. Mesélhetek azokról, amiket láttam, amik nincsenek többé, bár kétlem, hogy lesz rá idő. Immár minden olyan gyorsan történik, én pedig nem bírom tartani az iramot.

Tovább »
Az emberek valóban ostobák

Mint ismeretes, vannak rovarok, melyek a megtermékenyítés pillanatában elpusztulnak. Az örömökkel is így vagyunk: az életben a legfőbb és legtúláradóbb élvezet pillanatát a halál kíséri.

Tovább »