friss műút

Legfrissebb

Vers

Pencs Attila: Két folt analízise

egy röpülő papucs minden dühe ebben a két foltban, homlokon és szem alatt.

Tovább »
Biró Krisztián: Séta

Két háztömbbel lehettünk éjfél előtt – egy barátom és én –, amikor megláttuk a tömeget. Az autók kerekeit lenyelte az aszfalt, az emberek pedig felfelé néztek.

Tovább »
Kustos Júlia: 10.06.

fehér ruhás istenek erős szíjakkal kötözték a combokat az alkarhoz és karfákhoz a két pici kezet. szép álmo – az utolsó szótagot maszkpára harapja el hogy ne bukhass alá hamarabb, mint ahogy menned kell.

Tovább »
Branczeiz Anna: A gumiabroncs

Alig múltam hét, ha elbújtam a gumiabroncsban,
nem láttam senkit,
üres volt az iskolaudvar.

Tovább »
Kókai János: fehér szó

Egyre közelebb ülsz hozzám. A jégfehér abroszt mintha szemedben látnám tükröződni. Nem mondasz semmit. Csak a mozdulataid fájnak.

Tovább »
András László: Illat

Világéletében diszkrét volt. 37 év után is csak véletlenül szagolta meg a felesége parfümjét — a felesége nélkül.

Tovább »
Deák Botond: Szerelemvéső

Miként elveszíted az órád, és elkésel a szokásos, éppen őrült, boldog táncból, mikor ezt természetesnek veszed, ahogy szinte direkt így nem látod jónak a másik lelkét. Ez olyan, mint halálesetről elkésni, mikor kevéssel azután már régen késő.

Tovább »
Purosz Leonidasz: Ny.

Kapsz inkább te is egy betűt, mondom a puha arcú lánynak, azaz Ny.-nek. Hogy beleírhass a könyvedbe, kérdezi. Egyszerűen csak nem érsz többet, mondom a tükörnek, mert persze Ny. nincs ott az átnevezéskor.

Tovább »
Aczél Géza: (szino)líra

amputál annyira felkavaró a téma hogy semmiképp sem merészkednék a kórházi veszélyes hulladékba hisz már egy bolhacsípésnyi injekciótól is fejre állnék ha széles ívben nem kerülném a lelkileg erős embereket akik mint a központi fűtést tapogatják ha tapogatják a lázba görbült betegeket és kezükben úgy siklik a szike mint az elmúlással békülékeny bánatos szemű öregemberek […]

Tovább »
András László: Póráz

Fehér spaletták, kőkerítések, teraszok, enyhe esésű cseréptetők, meredek lépcsők,

Tovább »