friss műút

Friss hírek

Legfrissebb

Hírek

A Műút következő vendége: Péntek Orsolya

A Műút beszélgetéssorozatának következő vendége 2017. március 10-én (pénteken) 17 órától Péntek Orsolya író, képzőművész. Beszélgetőtársa: Jenei László. Helyszín: Helynekem (3530 Miskolc, Széchenyi I. u. 30.)

Tovább »
A Műút a könyvtárba vezet 49: Deres Kornélia

A Műút a könyvtárba vezet című beszélgetéssorozat következő vendége 2017. február 21-én (kedden) 16:30-tól Deres Kornélia költő, színháztörténész. Beszélgetőtárs: Bujdos Attila és Jenei László Helyszín: II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár (3530 Miskolc, Görgey u. 11.)

Tovább »
Deákpoézis 2017

A Műút folyóirat és a Teleki Tehetséggondozó Kollégium (a Miskolci Petőfi Sándor Középiskolai Fiúkollégium Tagintézménye) verspályázatot hirdet Deákpoézis 2017 címmel középiskolai tanulók számára.

Minden pályázó három publikálatlan verssel és egy rövid bemutatkozó írással jelentkezhet a deakpoezis@muut.hu email-címen 2017. március 15-ig.

Tovább »
A Műút a könyvtárba vezet 48: Szvoren Edina

A Műút a könyvtárba vezet című beszélgetéssorozat következő vendége 2017. február 9-én (csütörtökön) 16:30-tól Szvoren Edina Déry-, Bródy Sándor-, Artisjus- és József Attila-díjas író.

Tovább »
Műút 2016058 — lapszámbemutató és nívódíj-átadás a Kalickában

Lapunk idei utolsó számát 2016. december 20-án (kedden) 19:00 órától mutatjuk be a Kalicka Bistróban (1077 Budapest, Rottenbiller u. 32.)

Tovább »
„A hely, ahol most vagyunk” — Esterházy Péter-emlékülés

Az emlékülésen a PPKE BTK Esztétika és Kreatív írás képzésein végzett irodalomkritikusok és szépírók, valamint a képzések oktatói beszélnek Esterházy Péter írásművészetéről.

Tovább »
Metakritika-bemutató Debrecenben

2016. december 2-án (pénteken) 17 órától a Méliusz Központi Könyvtár (4025 Debrecen, Bem tér 19/D.) földszinti előadójában mutatjuk be Somogyi Gyula Metakritika. A magyar kritika alakzatai az ezredforduló után című, a Műút-könyvek sorozatában és a Miskolci Egyetemi Kiadó gondozásában megjelent könyvét.

Tovább »
Nőtérfél — új szerzőkkel

Holnaptól ismét új szerzőgárda jegyzi a Nőtérfél rovatot: fél éven keresztül csütörtökönként Ferencz Mónika, Istók Anna, Kállay Eszter, Magyari Andrea és Vida Kamilla írásait olvashatják majd, akik az alábbiakban mutatkoznak be.

Tovább »
Dwa bratanki — Lengyel–magyar, magyar–lengyel fordulatok

A Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) és a varsói Óvárosi Kultúrház (Staromiewski Dom Kultury, SDK) között 2014 júliusában indult el az az intenzív kapcsolat, amelynek eredménye számos fordítói műhely és irodalmi rendezvény, publikáció mellett a a Műút portál tematikus hétvégéje is: szombaton és vasárnap azokat a fiatal lengyel és magyar szerzőket mutatjuk be, akik idén részt vettek a FISZ nyári irodalmi táborában rendezett fordítói műhelyeken Visegrádon.

Tovább »
A Műút a könyvtárba vezet 47: Menyhért Anna

A Műút a könyvtárba vezet című beszélgetéssorozat 47. rendezvényének vendége 2016. november 25-én (pénteken) 16:30-tól Menyhért Anna író, kutató (Amszterdami Egyetem), akit elsősorban Erdős Renée-ről írt regényes életrajzáról kérdezünk.

Tovább »